Mládí ve stáří nekončí

Co nového bylo v našem klubu

26.01.2015 18:24

Začaly prázdniny  a jako správné babičky jsme se začaly starat o vnoučata a na pravidelné scházení nebyl čas. Ale přece jen jsme si našli i o prázdninách tu chvilku pro sebe. Děvčata podnikla výlety na kolech za krásami našeho okolí a vlakem jsme byli v městě Jeseník a v Prissnitzových lázních. 

Prázdniny uběhly a začal se chystat turnaj v bowlingu. Vyzvaly jsme naše paní učitelky ze školky a školy, obecní úřad, družstvo pod vedením pana Jandy a senioři postavili tři družsrtva. Družstvo mužů a dvě družstva žen. 13. září vypuklo velké klání, o smích a dobrou náladu nebyla nouze.Turnaj se hrál ve sport centru BEST. Po skončení se jelo do Skrbeně na dům služeb, kde bylo občerstvení a vyhlášení vítězů. O občerstvení se tam postaraly členky a členové našeho klubu kteří nehráli. Předaly se ceny, diplomy a všichni se zhodly na tom, že není pořažených a velice kladně hodnotili celou akci.

18.září 2014 se konala v Olomouci na Floře podzimní veselice pro seniory. Protože se nám na jarní veselici líbilo, tak jsme se jeli opět pobavit, zatančit  si a setkat se s ostatními seniory.

30.září 2014 byla pravidelná schůzka , kde jsme popřáli naší člence paní Sobotíkoví k jejím pěkným narozeninám. Pak už nás čekala beseda s panem doktorem Neubertem o ženských chorobách a inkontinenci. Hned 1.října 2014 se jelo na krásný zájezd do podkrkonoší do obce Poniklá, kde je ruční výrobna krásných vánočních ozdob. Jsou to perličkové ozdoby, které známe z dob našeho mládí. Některé členky se naučily vyrábět jednoduché hvězdičky. Na naší schůzce 30,října 2014 jsme se seznámili s čínskou medecínou. Paní Chylípková nám přiblížila účinky čínské kustovnice a na co všechno se může užívat.

A protože se již blíží advent, tak jako každý rok připravujeme perníčky a vánoční cukroví na rozsvěcení vánočního stromku. Ale do adventu je ještě spousta času a my jsme připravili výstavu pod názvem "jaká jsem  byla nevěsta" ani jsme nevěřili,kolik fotek ,přání a krásných šatů se nám sejde. Výstava proběhla 21 - 23. listopadu 2014 na domě služeb. Aby to bylo stylové paní Jana Absolonová zajistila ochutnávku kávy Henri a paní Květa Sobotíková napekla krásné svatební koláčky. Naši výstavu navštívili i z okolních obcí a všem se velice líbila. V listopadu jsme měli nabitý program. Nejen perníčky a výstavu, ale začaly naše členky nacičovat polonézu  na naši mikulášskou zábavu. Naše schůzka 28. listopadu 2014, byla velmi zábavná. Jana Absolonová zajistila besedu s malířem panem Liborem Vojkůvkou, který nejprve zabloudil než našel naši obec, ale pak to odpoledne bylo velmi veselé. Jeho vyprávění hraní na kytaru bylo neopakovatelné.Všichni jsme od něho dostali dárek, jeho obrázky s vlastnoručním věnováním. Nikomu se nechtělo odcházet a tak  se zchůzka protáhla do pozních odpoledních hodin.

30. listopadu se rozžíhal stromeček u školky a tak jako každý rok jsme tam měli naši babiččinu cukrárnu. Pro děti se rozdávaly perníčky a kdo si chtěl zakoupit naše vánoční cukroví měl možnost. U stromečku zazpívaly děti ze školy, zahrála hudební skupina, pro všechny byl punč a dobroty z udírny.A už je tady prosinec a naše mikulášské odpoledne. Před tím ale naše děvčata napekla cukroví do pekla a nadělala chlebíčky- aby se bylo čím občerstvit. 7. prosince 2014 ve 14 hod. jsme zahajovaly odpoledne nacvičenou polonézou. Tréma byla, aby všechno proběhlo hladce. Přišel se na nás podívat i starosta, které mu se naše vystoupení líbilo a požádal nás, zda bychom nezahájily v lednu obecní ples. A tak musíme dál trénovat aby bylo vše OK. Závěr roku jsme oslavili předsilvestrovským posezením. Zahrát a zazpívat nám přijel Jirka Vymětal, ale letos ho slovem a zpěvem doprovodila Věra Vrobelová.A je tu konec roku Všem přeji v Novém roce pevné zdraví, štěstí a hodně lásky nejen v rodině, ale abychom měli úctu jeden k druhému a snažili se být k sobě lidští. 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode