Mládí ve stáří nekončí

Jak jsme ukončili první pololetí

03.07.2014 17:48

 Beseda se spisovatelkou Jaruškou Pechovou jsme měli netradičně v místní knihovně. Ale proto, že jsme mluvili o knihách a paní Pechová nám předčítala ze své nově připravované knížky, beseda v knihovně se k tomu hodila. Její vyprávění nás všechny zaujalo a někteří si u ní objednali její knížky. Píše nejen krásné povídky, ale i moc pěkné knížky veršů a hlavně hrníčkové kuchařky. 

Jako každý rok, tak i letos jsme jezdili hrát do Olomouce na Sajm bowling. Letos uspořáli majitelé hrny turnaj seniorů v bowlingu. Naši borci se nenechali zahanbit a obsadili jsme pěkná místa. Mila Auová si vybojovala první místo. 

Na dubnové schůzce paní Vlková z Příkaz ukázala jak se tká na ručním stavu. Naše děvčata si mohla tkaní vyzkoušet.Každý měsíc máme jubilanty, kteří slaví kulaté, nebo půlkulaté narozeniny. Oslavencúm popřejeme a předáme malý dárek.

V květnu jsme se především těšili na zájezd do Bojnic a malé obce Čičnany. Počasí nám přálo a prohlídka Bojnického zámku byla překrásná. Malá obec Čičmany je přírodním skansenem, kde každá dřevěnice je jinak bíle namalovaná. Máte dojem, že jste se ocitli v pohádce.

Na květnovou schůzku jsme pozvali paní Vaníčkovou která nás seznámila s ruční výrobou mýdla. Nejprve řekla jak vůbec se k  této práci dostala. Za vším byla nemoc její dcery, která potřebovala speální mýdle na atopický ekzem.Bylo to zajímavé a řada z nás si její mýdla koupila.

Pak už jsme byli pozváni  na májovou veselici pro seniory, která se konala v pavilonu A na Floře. k poslechu a tanci hrála kapela Beta trio, nálada byla skvělá, někteří vyhráli v tombole a jak jsme se tam bavili jsme si mohli přečíst i s fotografiemi v Olomouckých senior novinách.

V červnu jsme jeli vlakem do Jeseníku na výstavu cukráren a navštívili jsme lázně.Celý den se nám vyvedl, počasí nám přálo a vyzkoušelijsme si i jednu z procedur a to chození v horském potůčku, který prý má dobré účinky na prokrvení končetin. Nejen pro nás zdatnější, ale i pro ty ostatní jsme připravili zájezd do Lázní Skalka.Jsou to malé lázně, ale všichni si tam zasportovali. Paní Pallová a Dočkalová nám předvedli na cvičících strojích, že i v jejich věku jsou stále čilé a aktivní.

Červen jsme zakončili sportovně společenským odpolednem v Cholině kam nás pozvali jejich senioři. Závodilo se, tancovalo a proto že byla zima tak i zahřívalo nejen tancem.Z Choliny jsme si přivezli 2 zlaté medaile. A už tu byla poslední schůzka před prázdninami a i tu nám zpestřila krásná výstava obrazů. Přejeme všem krásné letní měsíce a po prázdninách opět na shledanou

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode