Mládí ve stáří nekončí

Ohlédnutí za rokem 2016 co se nám podařilo

03.01.2017 15:14

Nový rok jsme začali sportovně a již 13. ledna jsme jeli hrát bowling.Nacvik na obecní ples byl v plném proudu. Krásná melodie a slavnostní oblečení podtrhlotaneční umění našich děvčat. Valčík na plese sklidil velký potlesk

V únoru byla beseda v místní knihovně o Ugandě a na pravidelné schůzce jsme si potrenovali pamět s pracovníky z pamatováčku.

Jako každoročně jsme v březnu oslavili MDŽ. Obliba našich zábav v okolních senior klubech je velká což svědčí o jejich účasti u nás.Březen je vždy spojen s naší účastí na výstavě FORMODEL na Floře Olomouc, na kterou nás vedení Flory pravidelně zve. Letos jsme vystaavovali retro hračky. Výstavu hraček jsme pak měli i u nás na domě služeb. Na pravidelné schůzce nás paní Slepicová z prodejny zdravotních pomůcek jak správně užívat pomůcky a hlavně jak o ně áme žádat.

V dubnu se uskutečnil již 3 ročník   skrbeňského bovlinku. Senior klub vyzve ostatní týmy učitelky, senioráček, hasiče a družstvo pana Jandy k velkému klání. že se přitom dobře bavíme a nezáleží kdo vyhraje, jde nám o to aby se všichni dobře pobavili. Ale přece musím poznamenat, že držstva seniorů jsou vždy první. Po dobrém výkonu je třeba se i posilnit a vyhlásit vítěze. O to se postarají naše členky.

Již na druhé besedě jsme byli v knihovně kde zajímavě vyprávěla Mgr. Ceplová o Srí Lance.

Na pravidelné schůzce v dubnu nám paní Langová řekla něco o přírodní medecině a jak ji užívat.

V květen jsme protančili. Nejprve jsme byli na Floře v Olomouci na jarním odpoledni pro seniory a pak jsme byli na kloboukobém bále ve Štěpánově. Naše klobouky sice nezvítězily, ale všechny jsme v nich byli kočky. V květnu jsme jeli do Šternberka, který máme kousek od nás, ale jeho návštěvujsme pořád odkládali. Navštívili jsme hra, muzeum času a nejvíc jsme hodnotili návštěvu kláštera.

A už tady byl sport. Krajská rada pořádala první sportovní hry, na které jsme měli přihlášeno jedno smíšené družstvo. Bojovali výborně a umístnili se na krásném 4 místě. Ale i naše děvčata se předvedla. Nejprve při nastupování soutěžních družstev, kde u každého družstva nesly jmenovku a pak se předvedla se skladbou s kruhy na motivy písniček z pohádky Princové jsou na draka.

Výlet do Boskovic,Lysic a Olešnice se přes nepřízeň počasí všem líbil. Prohlédli jsme si ruční výrobu modrotisku, která se dělá tradičním způsobem.

Sportovní a společenské odpoledne v Cholině jako každý rok jsme úspěšně zvládli. Několik medilí putovalo do našeho klubu.Schůzka před prázdninami už byla jen o povídání před prázdninami. Ještě než byly prázdniny bylo slavnostní otevírání nově vybudovaného hřištěa to se neobešlo bez vystoupení děvčat s kruhy. O prázdninách kdo měl chuť a čas se jezdilo na kolech po okolí.

Taneční odpoledne ve Velkém týnci již tradičně se neobešlo bez našeho přispění k dobrému odpoledni. Tančilo několik klubů a naše děvčata předvedla svoje vystoupení s kruhy na písničky Dělání, dělání a Hlupáku najdu Tě.

Zářijová aschůzka byla ve znamení oslavenců. Každému našemu členovi popřejeme a přidáme malý dárek. V září jsme jeli do Rožnova pod Radhoštěm. První zastávka byla ve svíčkárně, kde jsme obdivovali ruční výrobu svíček. Samozřejmě všichni si koupili krásné svíčky na památku. Pak byla zastávka ve Skanzenu, staré stavby stále mají své kouzlo. No a už tady byla náročnější část výletu. Zaparkovali jsme autobus na Pustevnách a pár zdatných šlo až k Radegastovi. Všichni co došli až k nahoru sklidili velkou pochvalu.Ostatní si prohlídli okolí a pak už se jelo domů.

Velkou událostí byla krajská volba Babičky roku. Celou akci moderoval Vláďa Hron. Bylo přihlášeno 22 babiček a jako nejstarší babička roku byla vyhlášena naše paní Pallová. Všechny babičky byly obdarovýny drobnými dárky a kytičkou. Mezinárodní den seniorů jsme oslavili v Kině Metropol koncertem Jožky Černého.

A pak už tady byl advent spojený s pečením perníčku pro děti na rožíhání stromečku a vánočního cukroví do babiččiny cukrárny. Mikulášská zábava byla s novou hudbou, zatančila nám kantry skupina z Majetína a celé odpoledne se velmi vydařilo.

Předvánoční čas jsme si zpestřili koncertem Pěveckého sboru z Příkaz.

Za upúlynulý rok bylo tolik akcí, tanečních, sportovních naše schůzky, cvičení, nacvičování, že jsem si snad na všechno ani nevzpoměla. Nový rok nám přinese nové nápady, nové akce nová setkávání.

Do Nového roku 2017 přeji všem pevné zdraví, dobrou náladu, lásku a štěstí i .

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode